Blog

1 juli 2016

Blog 15 WPE Aquilas

Blog 15 World Cup Aquilas 15-05-16

De eerst tellende triatlon wedstrijd voor dit seizoen in Aquilas is een feit. En ja om maar met de deur in huis te vallen, weer Goud. Op vrijdag 13 mei komt mijn collega sporter, Sjaak van den Berg, een bakkie drinken uit ons nieuwe koffie machine (lekker boeiende info trouwens) alsvorens we naar Schiphol rijden. Een voorspoedige vlucht brengt ons naar Alicante waarna we met een transfer taxibus richting Aquilas rijden. Met een vergissing van onze zijde kwamen we niet zoals verwacht in Aquilas aan maar in een kleiner dorpje 8 km naast Aquilas. Het geboekte hotel stond daar nu eenmaal en iets anders zoeken dichterbij was ook niet direct een optie. Koffie drinken, de fietsen in elkaar zetten, eten en slapen. En zo is de dag voorbij en dromen we verder.

Een ontbijt met KOFFIE. Dit lijkt zowaar wel de motor waar we op draaien. Smiddags stond er een fiets parcours verkenning en een swim-familiarization op het programma. En blij dat ik ff heb gezwommen. Met een pittige branding met golfen van meer dan een meter naar de eerste boei. Zwaar zeg maar. Via boei 2 kwamen we bijna surfend terug naar het strand. De verwachting voor morgen was, geen wind en geen golven.

En inderdaad, ik start in een bijna vlakke zee en kom als eerst het water uit. In de eerste van de 3 rondes fietsen word ik ingehaald door mijn Italiaanse concurrent. Ik ben verrast dat hij er nu al is, maar tegelijkertijd zakt zijn tempo in. Ik neem de kop weer over. Dit gebeurt nog een paar keer tot dat ik een gaatje rij en hij uiteindelijk meer dan 2 minuten achter mij de wisselzone in komt. Ik rij in mijn wheeler nog ruim een minuut bij hem weg en kom als eerst in mijn klasse over de streep. Rio komt met deze overwinning nog dichterbij. Met een gouden medaille een klein bosje bloemen en met een adelaar als trofee keren we de volgende dag weer huis waards. Op naar het EK op 27 mei in Lissabon

auilas klein

 

blog
About Geert