Achtergrond

Ik ben Geert Schipper (1978), oprichter, voorzitter en vrijwilliger van Stichting Sportisleven.nl en heb een incomplete dwarslaesie. 3 aug 2004 heb ik een delta vliegtuig ongeluk gehad, waarbij ik mijn linker hiel en bovenbeen gebroken heb en ook mijn 2e lende wervel. Na 6 dagen in Frankrijk in het ziekenhuis te hebben gelegen en 3 weken in Hoorn in het ziekenhuis om vervolgens nog eens 6 maanden te revalideren in Heliomare te Wijk aan Zee, mocht ik naar huis.

Wat is naar huis, alles is anders als je een beperking hebt. Na enkele maanden revalideren kon ik mijn benen weer een heel klein beetje bewegen. Mijn droom om ooit weer te lopen hield ik vast, hoe stellig de revalidatie artsen ook beweerde dat dit een illusie zou blijven.

Een jaar na mijn ongeluk, op mijn eigen bruiloft, zette ik mijn eerst stappen. Bij die eerste stappen is het niet gebleven. Inmiddels kan ik met twee enkel-voet-ortheses zonder krukken lopen. Al gaat het niet als vanouds en doet het altijd pijn. Het is al een hele verbetering ten opzichte van alleen maar in mijn rolstoel moeten zitten. Ik heb dit te danken aan een flinke doses doorzettingsvermogen, een top vrouw, en mijn fantastische kinderen (2 meisjes) en mijn eigenwijsheid.

Mijn levens motto’s  zijn “Eigenwijs is ook wijs zolang je maar zorg dat je gelijk hebt”. Ieder mens kan meer dan hij denkt maar je moet het wel echt willen.  Opgeven is soms geen optie.

Ik ben naast huisvader ook Pro Triathlon Atleet en reis de halve wereld rond voor mijn sport. Een van mijn dromen lijkt uit te kunnen komen; De Paralymopische Spelen 2016 in Rio. Ik heb inmiddels een ticket binnen en 11 sep start ik op de Copacabana en hoop daar natuurlijk een gouden plak te behalen.

https://www.facebook.com/geert.schipper.56/videos/994621530586904